Sommerudstilling på Horsens Kunstmuseum

Status på den første måned som husejere

DSC00067

DSC00042 DSC00125 DSC00128

Jeg tænker at det kunne være på sin plads med en status, her en måned inde i husprojektet og min nye titel som husejer.
Den sidste måned er gået så stærkt og alting føles som en store pærevælling, hvor jeg har enormt svært ved at pille dagene og oplevelserne fra hinanden, og sætte dem i rækkefølge.

Jeg kan dog sige så meget, at overordnet set – er det den fedeste, vildeste, naturligste og alligevel mest surrealistiske oplevelse nogensinde. Det er for det første, slet ikke så vildt, angstprovokerende eller svært at være husejer, som jeg troede. Nogle gange tænker jeg at det bare er noget vi leger – andre gange kan jeg stoppe op og undre mig over, at det føles så naturligt som det gør.

Jeg føler stadigvæk ikke, at det er normalt at sove i soveværelset. Det er på ingen måde ligeså trygt eller vane, som hvis jeg skulle sove i lejligheden. Ikke dermed sagt at jeg ikke føler mig hjemme – jeg har bare ikke vendt mig til det endnu.
Det eneste jeg har vendt mig til er terrassen og badeværelset. Jeg kan næsten ikke huske, hvordan det var ikke at have det. Sådan har jeg det ikke med de andre rum endnu, men det kommer nok.

Renoveringsprojekterne er langt hen ad vejen gået over eller som forventet. Vi havde den store overraskele med muren, som i dén grad satte et skår i tidsplanen – men der er ved at komme styr på den nu, og vi er langsomt begyndt at bygge køkkenet op nu. Fejlen kostede tårer, penge og tid – men det er overstået, lærerigt og berigende at se hvor meget vi egentlig kan lære, ved at blive smidt ud i tingene.

Hvis der er én ting, som jeg har været mest stolt over, så er det Mortens sindssyge drive, gå-på-mod og hans dygtige håndværk. Inden det her havde ingen af os nogen form for erfaring med renovering, og pludseligt har vi delrenoveret et gammelt hus. Det beviser at hvis man har lysten til at lære hen ad vejen, ikke har et problem med uforudsigeligheder og kan planlægge, undersøge og lære – så kan man sagtens købe et mindre håndværkerprojekt.

Byen føler jeg mig modsat soveværelset meget mere hjemme i allerede. Jeg har ikke noget forhold til gågaden, bymidten eller nogle bydele – men stemningen, størrelsen og kulturen er jeg kæmpe fan af. Derudover er de mennesker jeg har mødt på min vej, enormt imødekommende, søde og interesserede.

Noget af det jeg var mest bange for, ved skiftet fra Aarhus til Horsens var kvaliteten af restauranter. Indtil videre har jeg prøvet 3 spisesteder (udover McDonald’s og et ukendt pizzasted) men de har alle tre overrasket positivt. Ét af stederne var helt okay, de to andre var formidable!

Den næste måned skal gå med at få køkkenet færdigt, få startet nogle nye større projekter i huset, såsom en bogreol og tapetsering af en væg. Derudover skulle jeg gerne nyde mine venner og veninder, det forhåbentligt snart kommende sommervejr, samt lidt koncerter. Jeg glæder mig i hvert tilfælde til en måned mere som husejer og tilflytter til Horsens.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sommerudstilling på Horsens Kunstmuseum