Femte weekend

Sommerudstilling på Horsens Kunstmuseum

sommerudstilling på horsens kunstmuseumMinimale animale (2015) af Nanna Abell

sommerudstilling på horsens kunstmuseumCajita Feliz 4 (2014) af Nanna Abell

sommerudstilling på horsens kunstmuseumAfghan Hound (2011) af Lilibeth Cuenca Rasmussen

sommerudstilling på horsens kunstmuseumOne of those days days (2014) af Michael Kvium

sommerudstilling på horsens kunstmuseumMenneskestenen (2011) af Nikoline Liv Andersen

For et par uger siden blev vi inviteret på åbningen af den nye sommerudstilling på Horsens Kunstmuseum. Udstillingen hedder Skulptur – Fra Ib Braase til Nanna Abell. Værkerne er alle fra museets samling, og breder sig aldersmæssigt fra den yngste, Nanna Abell til den ældste – Ib Braase. Udover skulpturerne, er væggene også udsmykket med smukke værker.

Det store værk af Nikoline Liv Andersen, Mennesketstenen, fungerer som centralt værk for udstillingen. Sjældent har en installation fyldt så meget i rum og i sind. Det gav helt gåsehud at betragte den fra afstand, men også at bese alle detaljerne i det enorme værk. Jeg kan anbefale jer at tage ind at se udstillingen, bare for dette værk!

Læs også: Til åbning af Jernlageret

Udover Menneskestenen har Horsens Kunstmuseum trukket det helt tunge skyts ud. Værker af Erik A. Frandsen, Michael Kvium og Christian Lemmerz pryder væggene. Uanset om man er til Kvium eller ej, kan man ikke andet end at dvæle ved håndværket og teknikken. Mit yndlingsmaleri på museet er også hængt op nede i stueetagen – Fælledvej af Erik A. Frandsen.

På trods af deres størrelse, har jeg sjældent oplevet så mange smukke værker samlet ét sted. Det er på ingen måde kedeligt, middelmådigt eller intetsigende at tage på visit oppe i Carolinenlund.

Et af værkerne; Prinsens Have fra 2014 er lavet af den nyligt afdøde unge bornholmske kunstner Emil Westman Hertz. Skulpturen blev lavet af kunsteren i forbindelsen med Horsens Kunstmuseums Venners Kunstnerpris i 2014. Skulpturen rummer blandt andet den sygdom, som Emil kæmpede med, og som tog ham for tidligt bort. Værket kan med fordel ses og forhåbentligt få en til at reflektere over hvad det er vi har. Både Prinsens Have og Emils andet værk Sygeleje er centrale skulpturer i sommerudstillingen.

Du kan holde dig opdateret på Horsens Kunstmuseums Facebookside her samt deres Instagramprofil her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Femte weekend