10 ting som sker når man køber et hus sammen

Prioriteringer: Renovering

renovering

Når man, som Morten og jeg, køber en gammel bolig, så kan det være fristende at skifte alting ud med det samme. Forestil jer min skuffelse, da jeg fandt ud af at vi skulle prioritere! What! Jeg vil jo have det hele og helst i går. Nå, Morten har talt og sat sin økonomifod ned, og så må jeg bide det i mig og lave en liste.

Ej, jeg vidste godt at det ikke både var badeværelse, køkken, værelser, stuer, kælder osv. på samme gang. Der er dog nogle ting, som går hånd i hånd. F.eks. vil vi gerne male trægulvene med hvid epoxy og vi vil også have nyt køkken. Det har vi derfor prioriteret at gøre på samme tid.

Det er klart prioriteringerne, som havde taget længst tid og lagt mest op til diskussioner imellem os. Heldigvis bliver vi ofte enige og jeg kan godt se den økonomiske logik i tingene, ligeså vel som Morten kan se det visuelle aspekt og glæden i at bo i noget, som er pænt.

Vi satte os ned og skrev vores prioriteringer ned. Derefter undersøgte vi hvor mange penge vi skal sætte af til at få lavet de forskellige ting.

Morten har derefter lavet et excel-ark, hvori vi har plottet de forventede udgifter og de egentlige udgifter ind i. På den måde kan vi følge med i budgettet og prioriteringerne. Skulle det ske, at vi bruger færre penge end forventet på et projekt, så kan vi gå videre med næste prioritering. Skulle det derimod overskride budgettet, så ved vi også hvor vi skal stoppe og spare op til næste gang. På den måde undgår vi også at håndplukke på listen, og ende med at have lavet en masse småting, som vi har råd til – men derimod ikke får råd til at lave en af de store projekter, som vi har prioriteret højere, før om lang tid. Så hellere sige stop og spare de resterende penge op til næste prioriteringsprojekt.


Vi har valgt at prioritere:

– Nyt køkken

– Gulve på stueetagen og første sal

– Vægge og lofter på stueetagen og første sal

– Terrassen

Vi prioriterer ikke dette i første omgang:

– Haven

– Badeværelserne

– Kælderen

– Udvendig renovering


Vi har også noget at se til, men vi glæder os så meget! Nu er der under 100 dage til at vi overtager huset og kan komme i gang. De ting, som vi ikke prioriterer i første omgang er noget som vi gerne vil have lavet på et tidspunkt, men det må blive når pengene er til det. Måske til næste år?

Hvad tænker I om prioriteringerne?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

10 ting som sker når man køber et hus sammen