Hvad gør man til en fremvisning?

Hvilke udgifter er der til at købe et hus?

udgifter

Der er faktisk så mange, at jeg ville kunne skrive et indlæg om det, hver dag, fra nu og til vi overtager huset 1/6. Jeg vil dog ridse de faste udgifter ved boligkøb op nedenunder. Det skal understreges at de nævnte udgifter enten er penge, som du skal ligge på bordet når du køber, eller omkostningerne ved at købe boligen. Ikke udgifterne til selve boligen. Nogle af punkterne er links til sider hvor I kan læse mere om reglerne for det enkelte punkt.

Læs også: Hvad er en ejerskifteforsikring og hvordan vælger man?

For alle de usikre sjæle derude, skal det selvfølgeligt understreges at indlægget er skrevet i samarbejde med Økonomiministeren herhjemme – Morten. Så I kan godt være helt trygge. Som i et rigtigt dokument, vil I også bemærke en * ved nogle af punkterne.

Udgifter, som man skal have fra start:

– 5% af købssummen.

Udgifter, som følger med et huskøb:

– Advokat til gennemgang af købskontrakt*

– Tinglysningsafgift af skødet (0,6% af købssummen)*

– Tinglysningsafgift registreringsgebyr (1.660 kroner)*

Ejerskifteforsikrings-præmie (i Jylland er deles denne typisk halv-halv imellem køber og sælger. På den anden side af Storebælt er det typisk køber, som betaler det hele).

– Optage banklån (dette varierer fra bank til bank. Husk at man kan forsøge at forhandle lidt her)

– Optage Real Kredit lån (dette varier for de forskellige kreditforeninger).

* Nogle banker kræver at udgifterne til dette skal ligges kontant sammen med de 5% af købssummen.


Det er vigtigt at have ovenstående med i overvejelserne, når man udregner budget for køb af bolig. Jeg blev i hvert tilfælde overrasket over hvor mange ”ekstra” ting, man skal betale for. Jeg troede helt ærligt bare at det var huset og måske lidt advokat. Slut prut. Jeg blev klogere og fattigere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad gør man til en fremvisning?