Hvordan forhandler man om prisen på et hus?

Hvad sker der efter godkendt bud?

godkendt bud Jeg havde egentlig slet ikke sat mig særligt meget ind i hvad der skulle ske efter budrunderne og godkendt bud. Jeg regnede nok bare med at der var en voksen, som ville tage mig i hånden og sige ”Kom, nu har du købt et hus. Du skal lige skrive under her. Farvel”. Det skete selvfølgeligt ikke. Eller, Morten tog mig i hånden og sagde ”Kom, nu skal vi tage stilling til de her milliard ting”.

Man skal selvfølgeligt skrive under på købskontrakten. Det sker typisk på mæglers kontor. Nogen gør det alene, andre gør det sammen med sælger. Vi gjorde det sammen med sælger, og det var egentlig rigtig dejligt at få sat billede på hvem de var og visa versa for dem.

Læs også: Hvordan forhandler man om prisen på en bolig?

Når kontrakten er underskrevet er der de famøse 6 dages fortrydelsesret – så tingene skal gå tjept lige pludseligt!


Man skal have styr på følgende:

Advokat

Der er nogen, som vælger ikke at få en advokat til at kigge tingene igennem, men det valgte vi uden at blinke med øjnene. Jeg skal ikke have på min kappe, at der pludseligt opstår noget, som vi ikke havde set i kontrakten. Men hvordan finder man egentlig lige en advokat uden at have en tilknyttet i forvejen? Vi smed Google-kortet, og endte med et meget kompetent advokat bureau, som er bosat i København, men ville tage det hele over telefon. Det satte vi ret stor pris på, for vi havde ikke tid til at tage fri fra arbejde og speciale til at rende rundt til møder hele tiden. Når man har en advokat tilknyttet, så skriver man under på kontrakten med et advokat forbehold. Det vil sige, at en advokat kan uden yderligere begrundelse sige nej til handlen, og så kan man slippe 100% gratis ud af kontrakten indenfor 6 arbejdsdage. Hvis man ikke har en advokat, og vil ud af kontrakten inden de seks dage, så skal man betale 1% af købsprisen for at komme ud af den.

Banken

Enten har man fået godkendt prisen inden, ellers skal banken også godkende buddet. Det er ofte realkreditinstituttet som mangler at godkende. Man kan i kontrakten også skrive under med et bankforbehold, skulle de sige nej. Så er det også indenfor 6 arbejdsdage.

Forsikring

Nu hvor vi skylder det halve kongerige væk sammen, så skal vi selvfølgeligt også forsikre hinanden. Når man ikke er gift, så arver nærmeste familie, skulle der ske noget med en. Uanset om man har boet sammen i 1 uge eller 100 år. Det kan godt være at Morten i mit hoved er min nærmeste familie, men den går åbenbart ikke i retten. Vi skulle derfor tage stilling til om vi vil krydsforsikre hinanden, eller forsikre os selv med hinanden i arv. Vi valgte nummer 2. Lige denne del, tænker jeg ikke at man kan diskutere helt vildt meget. Det skal være det, som føles rigtigt for den enkelte.

Ejerskifteforsikring

Dette er en forsikring, som man tegner sammen med sælger. Den forsikrer begge parter, skulle vi finde noget i huset, som er kritisk og ikke stod i tilstandsrapporten. Jeg uddyber i et andet indlæg hvordan man vælger en ejerskifteforsikring.

2 kommentarer

  • Puha, ja, jeg kan sagtens huske, da vi købte hus sidste sommer. Der er 1000 ting, man skal finde ud af og have ordnet. Heldigvis er de fleste ting “engangs-ting”, som bare skal løse, og så kommer at det lækre derefter. God vind med huskøbet! Glæder mig til at følge lidt med her på sidelinjen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt at høre at der også bliver plads til alt det sjove! Fedt at du læser med og mange tak for din søde kommentar<3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvordan forhandler man om prisen på et hus?