Vi har købt et hus i Horsens

Hvad er en ejerskifteforsikring og hvordan vælger man?

ejerskifteforsikring

En af de ting, som jeg ikke anede noget om, før vi havde skrevet under på kontrakten, var ejerskifteforsikringen. Ja tak, 2 af dem. Tror jeg. Eller, ikke?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som dækker eventuelle skjulte fejl og mangler, som ikke står i tilstandsrapporten ved overtagelse af bolig.

Prisen er en engangsydelse og altså ikke ligesom andre forsikringer, som vi kender dem. Oftest fremlægger sælger en forsikring, dette kan være den billigste forsikring, som sælger betaler halvdelen af. Man er ikke tvunget til at vælge den forsikring, som sælger vælger. Sælger er dog kun forpligtet til at betale halvdelen af beløbet for den billigste forsikring. Man skal derfor selv betaler differencen. Vi valgte f.eks. ikke at bruge den forsikring, som sælger havde fundet. Vi kunne nemlig ikke samle vores forsikringer i det selskab.

Læs også: Hvilke udgifter er der til at købe en bolig?

Vores advokat rådede os til at få alle forsikringerne samlet, da det ellers kan ske, at forsikringsselskaberne ligger og slås på tværs, når uheldet er ude. Det forestiller jeg mig er ret uoverskueligt.


Derfor: Når man skal vælge en ejerskifteforsikring er det vigtigt at vurdere om man vil have en med normal dækning eller udvidet dækning. Derudover er det vigtigt at huske på, at man ikke skal lade sig presse af hverken sælger eller ejendomsmægler til at vælge noget. Husk derefter på, at en god tommelfingerregel er at få samlet alle forsikringer, der har noget med boligen at gøre, i et forsikringsselskab. Man kan også ofte spare penge ved at have flere forsikringer i samme selskab.

Hvis I har spørgsmål til det, så kan I spørge her eller læse mere om det her

2 kommentarer

  • Jacob Overgaard

    Sådan en forsikring er i hvert fald en god ting at have. Den tidligere ejer hæfter for en hel del lang tid ud i fremtiden, men han har ikke nødvendigvis råd til at betale for det hele.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helt rigtigt, Jacob. Vi var slet heller ikke i tvivl om at den skulle tegnes. Især når det er et ældre hus.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vi har købt et hus i Horsens