Instagram Inspiration - Kunst

Horsens Kunstmuseum: Gudrun Hasle

gudrunhaslegudrun hasleI lørdags var Morten og jeg et smut forbi Horsens, for at deltage i åbningen af den nye udstilling på Horsens Kunstmuseum – How can I scrim af Gudrun Hasle.

Besøget blev desværre et kortere et af slagsen, da jeg havde noget influenza snigende, men jeg er glad for at vi kom afsted. Endnu gladere blev jeg, da vi kørte op til huset for at se på det, og at vi konstaterede at vi rent faktisk er naboer til kunstmuset og det fine Karolinenlund. Dér kan man bare se.

Åbningen var rigtig fin. Kunstneren, Gudrun Hasle, satte ord på hendes værk – et 14 gange 14 meter stort lærred, som hun arbejder på imens besøgende af museet går rundt og beundrer værker. Hendes ordblindhed bliver brugt meget direkte og er karakteristisk for Gudruns værker. Det giver en, jeg ved ikke om jeg skal kalde det humoristisk, men i hvert fald et skævt islæt. Man stopper op og betvivler om det er alvorligt, eller en gimmick. Hun ville ikke løfte sløret for hvad det var. Det giver egentlig rigtig god mening – min farfar har altid lært mig, at kunst skal irriterer. Hvis du køber et værk, som du synes er smukt og perfekt, så bliver det aldrig dit yndlingsværk – det perfekte er forbigående og du vil kede dig over værket på et tidspunkt – men hvis der er noget, som irriterer dig ved et værk, så vil du altid kunne vende tilbage til det, og beundre og betvivle. Det er ret interresant.

Gudrun Hasles hovedværk bærer sætningen ”I don’t know how to scream for help when I’m OK” hvilket ramte mig meget. Dilemmaet om hvor svært det er at sige at man egentlig ikke er okay, når man har det okay. Forstået som, at du har et godt job, en god kæreste, en fast bolig, et sikkerhedsnet i Danmark, sygeforsikring osv. Vi har det jo godt – så hvordan kan man så sige at man ikke har det så godt alligevel?

Gudrun Hasles udstilling på Horsens Kunstmuseum er let, fin og rammende. Jeg kan anbefale, hvis I har muligheden, at I tager derned i den kommende uge og hilser på kunstneren. Hun vil færdiggøre hovedværket på museet, inden hun tager tilbage til København igen.

Gudrun Hasles produktion indeholder video, fotografi, performance, tegning og ikke mindst broderi. I forbindelse med udstillingen ’How can I scrim’(how can I scream) vil publikum kunne opleve Gudrun Hasle arbejde på et kæmpe, broderet banner, særligt skabt til museets store udstillingssal i stueetagen. Banneret måler cirka 14 x 14 meter. Derudover vil værker af Gudrun Hasle kunne opleves i KUBEN på Søndergade fra den 2. -8. Maj. Banneret er et stedspecifikt værk der vil blive skabt til udstillingen på Horsens Kunstmuseum. – Uddrag af Horsens Kunstmuseums pressemeddelelse.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Instagram Inspiration - Kunst