Status på den første måned som husejere

Gode råd til en renovering

image image

Det kan sagtens være, at nogle af jer sidder derude og tager jer til hovedet, over niveauet af naivitet og mangel på viden, vi har været i besiddelse af – men none the less, har vi lært tingene på den hårde måde – og det kunne jo ske, at der var andre derude, som godt kunne trænge til nogle gode tips og tricks til ting, man skal huske når man renoverer.

Fejebakke. Det mest banale redskab manglede vi, første dag af renoveringen. BIG mistake! Vi har brugt fejebakken til alt. Nu har vi endda to!

Derudover må man for guds skyld ikke bruge sin yndlingsstøvsuger (ja, sådan en har jeg) til at støvsuge puds og murbrokker op med. Den brænder sammen. Det skete. Øv!

Ha’ gerne en bil, da man kommer til at køre i pendulfart til og fra byggemarkederne, uanset hvor godt man tror man har planlagt det. Desuden, start altid med det billigste byggemarked, de har det meste – har de det ikke, så tag det næst-billigste osv.

Spring ud i ting. Nogle gange går det sindssygt godt, andre gange ødelægger man noget. Jeg har f.eks. ødelagt noget af stuegulvet (meget lidt) fordi jeg ville prøve at fylde revner imellem gulv og liste med håndværkerskum. Det gik helt galt. Til gengæld er der 20 andre ting, som vi bare sprang ud i, som gik helt vildt godt. Vær ikke bange – så kommer man ingen vegne.

Læg en prioriteringsplan. Der skal dog være plads til at man kan lave den om i løbet af renoveringen. Det er helt lovligt og i orden – så længe man får sat ord på hvorfor man ændrer den, og hvad den ændres til.

Renover et rum ad gangen. Højest 2 – Det er bare så uendeligt rart at kunne have ét rum helt færdigt. Med helt færdigt mener jeg også at have hængt billeder op, pyntet med nips og planter. Det giver et meget tiltrængt frirum.

Smid kun affald i klare plastiksække. Forbrændings- og genbrugsstationer tager ikke imod sorte affaldssække. Det fandt vi ud af for sent – så vi (læs: Morten) måtte affaldssortere og putte i klare sække.

Renover ikke på tom mave. Det kan sagtens være, at der er mange, som ikke lider af Hangry-syndromet, i samme grad som jeg gør – men der kommer intet godt ud af at arbejde på tom mave.

Google ting – Har du samlet dit IKEA skab forkert, og kan ikke skille det ad igen? Google det. Morten rev og svovlede over et køkkenskab, indtil jeg fandt en youtubevideo, som viste at man bare skulle trykke på en knap.

Tal sammen, lav en status og forventningsafstem – gerne flere gange i løbet ad dagen. På den måde undgår man konflikter, hvis den ene part har misforstået noget, eller hvis planen er skredet.

3-liters paprødvin. Liiiiige til at runde aftenen af med (altså ikke alle 3 liter, vel!). Perfekt afslutning, hvor man lige kan få skabt sig et overblik.

Det var lige nogle gode små fifs, som man kan tage ved lære af. Nu har vi jo lavet fejlene, så dém behøver I ikke også at lave. Vi har også opdaget de små genveje, og dem skal I selvfølgeligt også indvies i. Det kan være at der kommer mange flere tricks løbende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Status på den første måned som husejere