Til åbningen af Jernlageret

Første weekend

første weekend

I den foregående weekend havde vi planlagt den helt store renoveringsomgang i huset. Vi havde allieret os med vores familier, som troppede 7 mand op om lørdagen. Weekenden var virkelig god, omend min stolthed blev knækket et par gange, vores budget er blevet udfordret på det kraftigste, og vi har opdaget at vi ikke er så detaljerede, som vi har gået og blæret os med.

Vi har lagt en detaljeret (og farvekoordineret) plan for hele juni måned. Vi har købt en masse værktøj og andre remedier i forvejen, så vi ikke skulle mangle noget på dagen. Problemet starter ved, at vi ikke havde taget nogle af tingene med til Horsens. Det havde vi glemt. Støvsugerposer og stiksav – rimelig standard ting, som man skal bruge, når man renoverer. Bevares, vi har dem! Vi har dem bare ikke med. Derudover blev der efterspurgt småting såsom en fejebakke. Jeg har aldrig ejet en fejebakke, men da vi købte en lørdag morgen viste det sig at være en af de ting, som jeg brugte aller mest. Det er altså genialt til når man skal rydde op efter at have væltet væg eller banket loft og væg ned.

Vi fik malet kontoret, begge badeværelser samt stuen. Kæmpe succes, og sindssygt hårdt! Sveden løb ned ad os alle sammen, da vi stod i 38 grader med teleskop og hvid maling under tæerne. Vi holdte dog humøret og gejsten højt – for at male er et meget taknemmeligt job – der sker hurtigt fremgang og man kan se resultatet hurtigt.

Omkring middagstid var der krise. På en skala fra 1 til 10 på katastrofe, var det en 10’er. Da jeg så hvor bange Morten blev, begyndte jeg at græde. Jeg satte mig ud på trappen og hulkede – helt igennem. Det hele syntes så uoverskueligt, og jeg fik direkte billeder oppe i mit hoved, til at vi skulle deltage i Hus til Halsen eller ligende. Da jeg fik tørret mine øjne og spist en tudekiks, begyndte vi at tænke i løsninger. Vi havde revet en væg ned, som åbentbart var midterstykket på en gennemgående mur fra kælder til første sal. Derfor skulle der tænkes hurtigt, for at muren på 1. ikke braste igennem gulvet. Heldigvis er jeg begavet med nogle dygtige og handlingskraftige mænd i mit liv, så en time efter var der lavet en lappeløsning. Nu er den langsigtede løsning at få en tømrer ud og give en pris på at få stabiliseret det hele. Det får vores tidsplan og budget til at skride, men sådan er det. Vi vidste at der ville komme noget uforudsigeligt, men havde håbet på at det ikke var i denne grad. Sådan er det og vi har simpelthen været så heldige på alle andre områder, indtil videre.

Jeg er startet nyt arbejde og det kan mærkes på energiniveauet. Jeg er ikke træt, på nogen måde – men gud hvor har jeg ikke tid til ting. Jeg føler at jeg får en masse efterslæb af hobbyer, veninder, hus og blog. Jeg glæder mig til at få flyttet alle vores ting ind i huset – men først skal vi have købt noget gulvmaling til 1. sal. Vi kan ikke male med epoxy på 1. sal, da gulvene giver sig for meget til at epoxyen kan forblive plan. Den vil simpelthen sprække så snart det er tørt. Heldigvis giver gulvene sig i stueetagen ikke, så dér er planen stadig epoxy – Hele underetagen er dog udskudt indtil væggen er stabiliseret. Jeg håber virkeligt at det er snart.

Planen for denne uge er derfor at få købt gulvmaling og malet 1. sal færdigt. Så skal der bestilles internet (omg så vigtigt jo) og så skal vi langsomt gøre klar til at flytte tingene i næste weekend.

Har I oplevet uforudsete ting i renoveringen, som også fik jer til at knibe en tåre?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Til åbningen af Jernlageret