Jeg er tilbage

DIY – Klinkebord

billede-17-05-2018-16-22-24

bord

Noget som mange har efterspurgt på Instagram, er en DIY guide til vores sofabord.
Da vi lavede det, var der seriøst ingen i insta-land, som havde lavet kakkelborde (vi var næsten first movers på DIY delen) men jeg var enormt betaget af IKON’s univers, men havde ikke lige knap 8 af de lange, til at smide efter et sofabord. Så jeg screenshottede det og sendte til Morten, og hans respons var ”Det kan vi altså selv lave”. Resultatet blev heldigvis langt over forventet!

Start først med at finde skelettet til bordet – Mål alle flader, så du ved præcis hvor mange klinker du skal bruge, samt hvilke størrelse de skal have. Vi byggede skelettet selv.

Jeg fandt en klinke, som jeg godt kunne lide. Valget faldt på en 4 x 4 cm hvid klinke fra Silvan.

I Silvan købte vi:
– Klinker
– Sort fugemasse
– Spartelmasse
I Jem & Fix købte vi:
– Hylder
– Trælim
– Vinkelbeslag
– Søm

Vi ledte længe efter et bord, som vi kunne beklæde – og her er LACK-serien fra IKEA et rigtigt fint bud, hvis du vil holde dit projekt på et minimum – men i vores tilfælde har LACK bordene ikke de rigtige mål. Jeg byggede derfor selv skelettet. Vi har sørget for at tykkelsen af pladerne passede præcis med klinkernes mål plus fugeplads. Det endte derfor med at vi købte nogle hylder i Jem & Fix, som vi limede sammen, til den rette tykkelse.
Vi lavede 2 ben og en bordplade ud af hylderne, og de er så sat sammen med vinkelbeslag på undersiden af bordet. Beslagene er skjult af klinkerne, så man ikke kan se dem.

Når du har dit skelet skal du først påmontere spartelmasse med en spartel, som har tænder. Herefter placerer du dine klinker som du vil have dem, og lader det tørre i den tid, som står på spartelmasseposen.

Når dit bord er tørt skal du blande fugemassen op, og påføre bordet. Vi ordnede først hele undersiden og indersiderne af benene, og da det var tørt, ordnede vi ydersiderne af benene og toppen af bordpladen.
Fugemassen bliver også spartlet på, og det er vigtigt at du spartler i X-formede bevægelser, for at sikre at det kommer ned i alle fugehuller.

Afslutningsvis vasker du det overskydende fugemasse af – og dette tager rocker lang tid! Men resultatet er forhåbentligt godt.

Bordet koster ca. 1.000 kroner at lave i materialer og tager et par dage, grundet tørretid. Det er et nemt projekt, men ret tidskrævende.

Tag mig gerne på instagram, hvis du laver et klinkebord – så jeg kan se resultatet! @karolinebergm

God fornøjelse!

1 kommentar

  • Eva

    Hej! Jeg ved ikke, om det er lidt omsonst at kommentere på et næsten et år gammelt indlæg, men nu prøver jeg. Kan simpelthen ikke finde 4×4 cm fliser nogen steder online (ej heller på Silvan.dk), ved du om det er standard mål på sådan nogle fliser? Og hvor mange m2 brugte I på at lave bordet?

    Mvh Eva

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg er tilbage