Spisebordsstole - Søstrene Grene

DIY: IKEA-hack – Mal dine skåle med porcelænsmaling

porcelænsmaling skaal2 skaal3

Skåle fra IKEA her – Porcelænsmaling fra Panduro her

Jeg har tidligere malet porcelæn herhjemme med porcelænsmaling. Jeg malede f.eks. prikker på alle vores tallerkener for 3 år siden, som en overspringshandling midt i min hovedopgave. Siden da er tallerkenerne blevet brug ihærdigt og er blevet smidt i opvaskemaskinen hver gang. Det er først indenfor den sidste måneds tid, at prikkerne er begyndt at “falde af” – så det må siges at holde længe.

Skålene på ovenstående billeder er startskuddet på slikskåle. Jeg er ikke færdig med dem – f.eks. mangler jeg at male ydersiden på de blå og “løbende hvid maling” på de lyserøde. De skal dog lige hærde i 24 timer, før jeg kan male videre på dem. Derefter skal porcelænsmalingen hærde i 24 timer igen, og til slut skal de bages i ovnen ved meget lav varme.

Projektet er både nemt og billigt. Det er en god idé til børn og voksne. Skålene jeg har brugt er fra IKEA og koster kun 5 kroner stykket. Malingen er fra Panduro. Jeg købte et starter-kit med basis-farverne, men vil helt sikkert udvide med nogle fine pastelfarver.

Har i malet porcelæn med porcelænsmaling før? Hvad malede i? Og hvad tænker I om ideen?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Spisebordsstole - Søstrene Grene